keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Itsenäisyyspäivän tuorejuustokakku


12/2015 Halusin tehdä tuorejuustokakun itsenäisyyspäiväksi, joten väriksi valikoitui luonnollisesti sininen. Kakun makuna on mango ja kiilteen sitruunamehu on vain värjätty sinisellä elintarvikevärillä.

Mangotuorejuustokakku sinisellä kiilteellä (26cm vuoka)


Pohja:
200 g keksejä esim. kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
2,5 dl kermaa
400 g mangotuorejuustoa
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

Kiille: 
3 Meiran liivatelehteä
3,5 dl vettä 
2 rkl sokeria
2 tl sitruunamehua
sinistä pastaväriä tai nestemäistä elintarvikeväriä

Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja laita siivilöityä tomusokeria, tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.

Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle - unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniimman lopputuloksen eikä kakun alle jää rumaa leivinpaperia.

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi niiden sekaan. Laita keksit tarjoilualustalle kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan, jos painelet liikaa niin pohjasta tulee todella kova ja vaikeasti leikattava.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 min. Vaahdota kerma. Sekoita yhteen tuorejuustot, maitorahka ja sokerit. Lisää kerma seokseen. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet (muista puristaa pois ylimääräinen vesi liivatelehdistä). Jäähdytä hetki ja vatkaa täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3-4h.

Kiille: Liota liivatteet, kuumenna 1dl vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon sokeri ja liivatteet. Yhdistä lopun veden kanssa, kun sokeri on sulanut veteen. Lisää sitruunamehu ja värjää haluamasi väriseksi.  -> Jostain syystä minun reunavuoat vuotavat helposti, joten annan kiilteen jähmettyä hetken lasissa jääkaapissa ettei se olisi niin nestemäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti