torstai 7. heinäkuuta 2016

Kalkkunavoileipäkakku


2/2015 Taas päädyin tekemään kalkkunavoileipäkakun Kinuskikissan herkullisella ohjeella, tämä on ehdottomasti meidän mielestämme herkullisin voileipäkakku. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.


Kasvis-kalkkunavoileipäkakku
16 hengelle (yllä oleva on tehty pienempänä, vain puolikkaalla ohjeella)

Leipäkerrokset:
24 isoa viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää

Täyte:
300 g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
¾ dl ruohosipulisilppua
1 pieni tlk ananasmurskaa
2 dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g pippurituorejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa oli valkosipulituorejuustoa)
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
100 g maitorahkaa

Kostutus:
2 dl maitoa
2 ½ tl kasvisfondia

Kuorrutus:
100 g maitorahkaa
200 g yrttituorejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa oli yrtti-pippurituorejuustoa)
½ dl kevyt-majoneesia

Koristeluehdotus:
Jääsalaattia
Kirsikkatomaatteja
Kalkkunaleikettä
Viinirypäleitä


Leikkaa kalkkunaleike pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita kostuke maidosta ja kasvisfondista.
Aseta tarjoilulautaselle kuusi (2 x 3) leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Kostuta. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä leipäkerrosta ja kolme täytekerrosta. Muista kostuttaa myös kakun päällinen.
Suojaa kakun pinta foliolla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä tasaisesti voileipäkakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti