keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Kolmen kerroksen mansikkajuustokakku


6/2016 Tästä ohjeesta tuli meidän suosikki, ihanan raikas ja kesäinen mansikkajuustokakku. Pyrin löytämään kakkujen ohjeita, jotka ovat täynnä makua ja tämä kuuluu ehdottomasti niihin.

Alkuperäisen ohjeen löytää Tinskun keittiössä -blogista, linkki tässä. Tein kakun samantien uusiksi ja laitoin täytteeseen vielä hieman enemmän mansikkapaloja (4dl).

Kolmen kerroksen mansikkajuustokakku (26cm vuokaan)

Pohja:

200g keksejä
70g voita

Täyte:
4 dl kermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
n. 4 dl tuoreita mansikoita kuutioituna
2 dl makeuttamatonta mansikkasurvosta (esim. Bonne)
2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tl kärjellinen aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria
10 liivatelehteä
tilkka vettä

Kakun päälle:
tuoreita mansikoita siivutettuna
2 dl laimennettua mansikkamehua
2 liivatelehteä

Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja laita siivilöityä tomusokeria, tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.

Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle - unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniimman lopputuloksen.

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi niiden sekaan. Laita keksit tarjoilualustalle kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan, jos painelet liikaa niin pohjasta tulee todella kova ja vaikeasti leikattava.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto varovasti sekoitellen. Lisää sokeri, vanilja ja sitruunamehu ja mansikkakuutiot. Jaa täyte kahteen eri astiaan niin, että toiseen tulee täytetä hieman vähemmän ja sekoita siihen mansikkasurvos. Laita punaisempi mansikkasurvostäyte jääkaappiin odottelemaan.

Liota 4 liivatelehteä kylmässä vedessä. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kiehauta vesitilkka, ota pois liedeltä, sulata liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaaleamman täytteen joukkoon kokoajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta täyte leviää tasaisesti.ympäri vuokaa ja reunan ja täyteen väliin ei jää koloja. Laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin puoleksi tunniksi.

Kun ensimmäinen kerros on jonkin verran hyytynyt lisää taas 4 liivatelehteä tummempaan täytteeseen ja kaada vuokaan vaaleamman kerroksen päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi.

Päällimmäinen kerros:
Viipaloi mansikoita kakun päälle kahteen kerrokseen. Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä ja puristele niistä ylimääräiset vedet pois. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa mansikkamehua ja kaada ohuena nauhana lopun mansikkamehun joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada mehu mansikkasiivujen päälle päälle. Laita kakku takaisin kylmään ja anna hyytyä vielä nelisen tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
-> Jostain syystä minun reunavuoat vuotavat helposti, joten annan nestemäisten kiilteiden jähmettyä jääkaapissa ensin, jotta ne eivät valuisi tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti