torstai 7. heinäkuuta 2016

Mangotuorejuustokakku


3/2015 Rakastan raikkaita tuorejuustokakkuja, joten pääsiäisen kunniaksi tein mangotuorejuustokakun. Ohje löytyi vaan googlaamalla ja tämä pääsi lemppareiden joukkoon, välillä jätän kardemumman pois, koska se maistuu aika voimakkaasti. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Mangotuorejuustokakku

Pohja:
200 g digestivekeksejä tai kaurakeksejä        
75 g voita   
      
Täyte:
4 Meiran liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa        
2 rkl kiehuvaa vettä            
1,5 dl sokeria      
3 tl vaniljasokeria             
(1 tl kardemummaa)            
2 1/2 rkl sitruunamehua           
3 dl kuohukermaa   
          
Kuorrute:
2 dl            mangososetta             
2                liivatetta   
2 rkl           vettä      
   
Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja laita siivilöityä tomusokeria, tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.

Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle - unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniimman lopputuloksen eikä kakun alle jää rumaa leivinpaperia kuten minulla oli vielä näiden kanssa. Valitettavasti tämän vinkin kuulin vasta myöhemmin.

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi niiden sekaan. Laita keksit tarjoilualustalle kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan, jos painelet liikaa niin pohjasta tulee todella kova ja vaikeasti leikattava.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 minuuttia. Sekoita sokerit, kardemumma ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen niin, että seos on tasaista. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa ainakin tunnin verran.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 - 10 minuutiksi. Sulata liivatteet kiehuvassa vesitilkasssa. Lisää joukkoon mangosose ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle, laita hyytymään kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti