keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Ruusuritarikunnan suklaakakku


12/2015 Rakastan nopeita ja herkullisia ohjeita - sellaisia joilla saa helposti nostettua kahvipöydän tarjottavien tasoa ilman tuntien työtä. Tämä ruusuritarikunnan suklaakakun ohje kuuluu kestosuosikkeihini, jos pitää minttusuklaasta, niin suosittelen testaamaan tätä herkullista ohjetta. 


Löysin ohjeen joskus vuosia sitten Pirkka-lehdestä, mutta tässä on myös linkki alkuperäiseen ohjeeseen.

Ruusuritarikunnan suklaakakku 

Pohja:
150 g taloussuklaata
150 g voita
2 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 valkuaista

Kuorrutus:
200 g (n. 25kpl) minttusuklaakonvehteja esim. Fazermint
3 rkl vispikermaa


Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä heti kun suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot.
Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kevyesti nostelemalla taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 35 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Kakku saa jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Sulata kattilassa minttusuklaamakeiset ja sekoita joukkoon kerma. Nosta kakku tarjoiluvadille. Pane kakun alle leivinpaperisuikaleet vatia suojaamaan. Kuorruta kakku suklaaseoksella.

Kakku säilyy jääkaapissa useiden päivien ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti