keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Mustikkatuorejuustokakku


12/2015 Halusin leipoa joulun kunniaksi pojan päiväkodin henkilökunnalle, joten päädyin tekemään heille mustikkatuorejuustokakun. Kakun lisäksi tein ryhmän hoitajille vielä rasiat Irman herkullisia fudgeja, ohje löytyy täältä.

Mustikkatuorejuustokakku (24cm vuokaan)

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
4 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sitruunamehua
3dl kuohukermaa

Kiille:
2 dl mustikkasosetta
2 liivatetta
2 rkl vettä


Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja laita siivilöityä tomusokeria, tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.

Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle - unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniimman lopputuloksen eikä kakun alle jää rumaa leivinpaperia.

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi niiden sekaan. Laita keksit tarjoilualustalle kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan, jos painelet liikaa niin pohjasta tulee todella kova ja vaikeasti leikattava.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 min. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet (muista puristaa pois ylimääräinen vesi liivatelehdistä). Jäähdytä hetki ja lisää tuorejuustoseokseen ohuena nauhana. Lisää kermavaahto varovasti nostellen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 3-4h. 

Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 min. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet, anna hetki jäähtyä ja lisää sen jälkeen mustikkasoseen sekaan. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2h.

Koristele haluamallasi tavalla tai nauti sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti