keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Spiderman muffinssit


6/2016 Lapsille maistuu monesti muut kahvipöydän herkut paremmin kuin täytekakku, joten kaverisynttäreille pyydettiin daimmuffinsseja Spiderman teemalla. Googlaamalla löytyi tällainen hauska toteutustapa Tekila´s bakery -blogista, johon päädyimme. Koristelaatat ovat sokerimassaa.

Daimmuffinssit on tehty Kinuskikissan Daim-suklaamuffinssit ohjeella ja alkuperäinen ohje löytyy täältä. Yhden suklaapalan sijaan haluan, että muffinssit ovat täynnä herkullisia yllätyksiä, joten jaan suklaapalat kolmeen osaan.


Daim-suklaa muffinssit

1 levy Maraboun Daim maitosuklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa

Kuorrute:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
tomusokeria (noin 3-5 dl)
Pastavärejä

Leikkaa suklaapalat kolmeen osaan (tämän olen tehnyt eri tavalla, Kinuskikissan ohjeessa laitetaan yksi pala per muffinssi, itse haluan suklaayllätyksiä olevan enemmän). Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan kerman kanssa. 

Laita taikinaa vuokien pohjalle, lisää suklaapalat ja lisää taikinaa niin, että vuoat ovat noin 3/4 täynnä. Itse käytän aina muffinssipeltejä, jotta saan muffinssit kohoamaan kauniisti. Paista 225 asteessa noin 12-15 min. 

Kuorrute: Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista toisessa astiassa tuorejuusto tasaiseksi. Sekoita kerma joukkoon ja lisää myös osa tomusokerista. Tomusokerilla on tarkoitus saada kuorrutteeesta sopivaa pursottamista varten. Kun kuorrute on sopivan paksuista, jaa se tarvittaessa kahteen osaan, jos haluat värjätä sitä eri väriseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti