sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Suklaaholistin unelmakakku


11/2015 Isänpäivänä sain taas mahdollisuuden kokeilla jotain uutta ja olin odottanut innolla, että pääsisin tekemään todellisen suklaaunelman ja sitä tämä kakku todellakin oli - jokaisen suklaaholistin unelmakakku.

Pohjaksi tein Suklaapossun Mielettömän mehevän suklaakakkupohjan ohjeella, linkki tässä.
Täytteinä geisha- ja valkosuklaatäytteet. Päälle vielä vaahdotin maitosuklaaganachen kruunaamaan koko herkullisuuden.

Koristeluun halusin käyttää hauskaa tyyliä, joka pyöri blogeissa ja kakkukuvissa. Suklaaksi valikoitui mieheni yksi lemppareista toblerone. Pahvin otin kylläkin pois, kun mieheni oli nähnyt kakun, koska se olisi vienyt turhaa tilaa jääkaapista.



Suklaaholistin unelmakakku (18 cm vuokaan)

Pohja:
80 g voita
35 g tummaa suklaata sulatettuna
2/3 dl rypsiöljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3.15 dl (=3 dl 1 rkl) vehnäjauhoja
2/3 dl (=4.5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
0.5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

Täytteet:

150g geishasuklaata
2dl vispikermaa

150g valkosuklaata
2dl vispikermaa

Päälle maitosuklaaganache:
350g maitosuklaata (käytin Fazerin sinistä)
2dl kuohukermaa

Pohja: Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun 18cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.

Varo paistamasta liian kauan, jotta pohja ei suotta kuivu. pohja saa mieluummin jäädä vaikka hieman raa’aksi, kuin että se menee ylikypsän puolelle.

Täytteet: Vatkaa kermat hieman löysäksi vaahdoksi, sulata varovasti suklaat. Itse pilkon osan suklaista paloiksi, jotta täytteeseen jää herkkullisia sattumia. Sekoita suklaat kerman joukkoon. 


Maitosuklaaganache: Sulata suklaa varovasti, lämmitä kermaa (älä kiehauta). Sekoita kerma ja suklaa, kaada kakun päälle hieman ganachea ja jätä loppuosa jäähtymään. Kun ganache on kunnolla jäähtynyt voit vatkata sen ja koristella kakun loppuun haluamallasi tavalla. Kuvan mallissa pahvi pysyy pystyssä pillin avulla, joka jää piiloon suklaakasan alle.

Tästä unelmasta halusin myös leikkauskuvan, jotta se vähän kertoisi enemmän tästä taivaallisesta ihanuudesta.


Mieheni rakastaa voileipäkakkuja, joten tein hänen ilokseen myös pienen savulohivoileipäkakun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti