torstai 7. heinäkuuta 2016

Talviset daimmuffinssit


12/2014 Halusin piristää työkavereita, joten leivoin heille talvisia daimmuffinsseja suklaakuorrutteella. Lumihiutaleet oli nopeita tehdä sokerimassasta muotilla, joten päädyin yksinkertaiseen koristeluun.

Daimmuffinssit on tehty Kinuskikissan Daim-suklaamuffinssit ohjeella ja alkuperäinen ohje löytyy täältä. Olen rakastunut tähän ohjeeseen ja tehnyt sillä muffinsseja jo lukuisat kerrat.

Daim-suklaa muffinssit

1 levy Maraboun Daim maitosuklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa

Kuorrute:
2,5 dl vispikermaa
100 g suklaata (yllä olevissa on käytetty Fazerin tummaa suklaata)

Leikkaa suklaapalat kolmeen osaan (tämän olen tehnyt eri tavalla, Kinuskikissan ohjeessa laitetaan yksi pala per muffinssi, itse haluan suklaayllätyksiä olevan enemmän). Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat ianeet ja lisää taikinaan kerman kanssa. 

Laita taikinaa vuokien pohjalle, lisää suklaapalat ja lisää taikinaa niin, että vuoat ovat noin 3/4 täynnä. Itse käytän aina muffinssipeltejä, jotta saan muffinssit kohoamaan kauniisti. Paista 225 asteessa noin 12-15 min. Anna muffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, mutta jätä se hieman tavallista löysemmäksi, koska suklaa jähmettää sen. Sulata suklaa (valitse suklaa makusi mukaan). Sekoita sulatettu suklaa kerman sekaan ja pursota samantien, koska kuorrute jähmettyy nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti