torstai 7. heinäkuuta 2016

Tropical juustokakku

6/2016 Tässä taas ohje, jota ylistettiin Facebookin Leivotaan-ryhmässä, joten olihan sitä testattava. Kakkutaikuri kehitteli Tropical juustokakun ohjeen ja tästä kakusta ei raikkautta puutu. Alkuperäinen ohje löytyy täältä


Tropical-juustokakku:

Alkuperäisessä ohjeessa kakku tehtiin 22cm rengasvuokaan, mutta minulla ei ole niin korkeita vuokia, joten tein 24cm vuokaan ja siltikään kaikki täyte ei mahtunut. 

Pohja:
200g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
50g voita
ripaus suolaa

Täyte:
1.5 kpl limen mehu
1 kpl sitruunan mehu
1 kpl appelsiinin mehu (keskikokoinen)
1dl kidesokeria
1rkl mangososetta
200g Mascaponea
125g appelsiinituorejuustoa
125g sitruunatuorejuustoa
6dl vispikermaa
0.5dl tomusokeria
8 kpl liivatetta

Kiilteeseen:
2 liivatetta
0.5 kpl limen mehu
0.5 kpl sitruunan mehu
0.5 kpl appelsiinin mehu
2rkl sokeria
2rkl mangososetta

Voitele kakkurengas vuokasprayllä ja tomusokeroi se. Näin rengas irtoaa nätisti ilman reunakalvoja ja reunasta tulee siisti ja sileä. Jos et omista kakkurengasta, irtopohjavuoan pelkkä rengas ajaa saman asian.

Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi ja suola. Taputtele renkaaseen kakkupahvin päälle. Kuumenna kattilassa juustokakkumassaan tulevat mehut, mangosose ja kidesokeri. (ei kiehuvaksi mutta sen verran että liivate sulaa siihen). Lisää siihen liotetut (5-7 min) liivatteet. Jäähdytä kunnes se ei tunnu sormeen enää lämpöiseltä.

Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa vaahdoksi. Lisää vaahtoon mehu-liivateseos ohuena nauhana. Kaada renkaaseen pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti. Tärisytä rengasta eri suuntiin siten että massa vajoaa tasaiseksi ja mahdolliset kolokohdat täyttyvät. Laita kylmään jähmettymään. Voit myös pakastaa kakun hyytymisen nopeuttamiseksi.


Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna kiilteeseen tulevat mehut, sose sekä sokeri. Nestettä on nyt n. 1.5dl. (Jos paljon enemmän, lisää yksi tai vaikka puolikas liivate.) Liuota seokseen liivate ja anna sen jäähtyä hetki. Lusikoi jähmettyneen kakun pinnalle, jähmetä kylmässä. Koristele ja tarjoile.  -> Jostain syystä minun reunavuoat vuotavat helposti, joten annan kiilteen jähmettyä hetken lasissa jääkaapissa ettei se olisi niin nestemäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti