sunnuntai 18. syyskuuta 2016

BMW kakku ja Domino popsit


Tarjouduin tekemään kakut 30-vuotiaan bemarimiehen yllätyssynttäreihin. Kakun teema oli helppo päättää ja netistä löytyi malli, jota tällekin sankarille toivottiin.

25h kakun täytteenä on kinuskivaahtoa ja vadelmia. Alkuperäinen ohje kinuskivaahtoon löytyy Kinuskikissan sivulta, linkki ohjeeseen tässä.

Kinuskivaahto

Kinuskikastike
(tee tämä jo edellisenä päivänä)
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria

Kuumenna kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Kaada kulhoon jäähtymään ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin.

Kinuskivaahto
Kinuskikastike vaahdotettuna
5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaniljakreemijauhetta tai Blå Band vanhan ajan vaniljakastikejauhetta

Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Vaahdota myös vispikerma kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahdot. Lisää tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe.

* Jos haluat käyttää täytteessä myös vadelmia, huomioi että ulkomaiset vadelmat pitää keittää ja ne kostuttavat kakkua, joten kostuta kakkua normaalia vähemmän. Laitoin pohjien päälle ensin vadelmia ja sen jälkeen kinuskivaahtoa. Mielestäni vadelmat tuovat kakkuun ihanaa raikkautta. 25h kakkuun (8 munan pohja) laitoin 500g pakastevadelmia, joten niitä oli reilusti.


Täytekakun lisäksi tein reilun 15h kalkkunavoileipäkakun Kinuskikissan ohjeella, tätä voileipäkakkua on tarjolla lähes kaikissa meidän juhlissamme, koska olemme kaikki ihastuneet siihen.

Linkki Kinuskikissan alkuperäiseen ohjeeseen löytyy tästä.

Kasvis-kalkkunavoileipäkakku
16 hengelle 

Leipäkerrokset:
24 isoa viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää 
* Jos teet pyöreään vuokaan varaa hieman enemmän leipää, minulla meni noin 30 palaa ja käytin 24cm vuokaa. Kuvan voileipäkakussa on 3 täytekerrosta.

Täyte:
300 g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
¾ dl ruohosipulisilppua
1 pieni tlk ananasmurskaa
2 dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g pippurituorejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa oli valkosipulituorejuustoa)
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
100 g maitorahkaa

Kostutus:
2 dl maitoa
2 ½ tl kasvisfondia

Kuorrutus: (tämän tein eri tavalla kuin Kinuskikissan ohjeessa)
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
mausteita maun mukaan (halutessasi suolakin riittää)

Koristeluehdotus:
Jääsalaattia
Kirsikkatomaatteja
Kalkkunaleikettä
Viinirypäleitä


Leikkaa kalkkunaleike pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita kostuke maidosta ja kasvisfondista.
Jos teet suorakulmaisen kakun aseta tarjoilulautaselle kuusi (2 x 3) leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Ympyränmuotoiseen vuokaan leikataan vain leipäpalat sopivan kokoisiksi. Kostuta. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä leipäkerrosta ja kolme täytekerrosta. Muista kostuttaa myös kakun päällinen.
Suojaa kakun pinta foliolla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Kuorrutus: Vatkaa kerma ja tuorejuusto kestäväksi vaahdoksi, jotta saat halutessasi myös pursotettua sitä. Levitin tällä kerralla yksinkertaisesti vain ohuen kerroksen kuorrutetta kakun päälle ja pursotin reunat.
Koristele haluamallasi tavalla.

Kälyni kanssa teimme juhliin Domino popseja, näitä herkkuja tulen varmasti tekemään toistekin, mietin jo valmiiksi kaikenlaisia koristelutapoja :)

Ohjeita löytyy varmasti monista blogeista, mutta katsoin itse vinkkejä Tarun Taikakakut -blogista, koska hänellä oli myös erinomaiset vaihekuvat. Linkki Tarun blogiin ja ohjeeseen löytyy tästä.
.
Domino pops (noin 35kpl)

1 paketti (yht 2 pötköä) Dominokeksejä, noin 350g
100-150g Philadelphia tuorejuustoa
noin 10g valkosuklaata
Suklaata tai candy meltsejä kuorrutteeksi

Koristeeksi
Strösseleitä tai nomparelleja

Erottele keksien valkoinen täyte erilliseen kippoon ja sekoita sen sekaan tuorejuusto. Murskaa keksit mahdollisimman pieneksi ja sekoita tuorejuustoseoksen kanssa käsin mahdollisimman tasaiseksi. Käytin itse kumihanskoja, jotta tekeminen olisi mahdollisimman hygieenistä. Pyöritä palloiksi ja laita pallot noin tunniksi jääkaappiin kovettumaan. Tein palloista pienen lihappulan kokoisia, jotta niitä olisi helppoa syödä.

Sulata varovasti mikrossa pieni määrä valkosuklaata ja kasta cake pops tikut (grillitikut käyvät myös) siihen ja työnnä tikut palloihin. Laita taas hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.

Sulata candy meltsit tai suklaa (yllä olevissa käytimme valkosuklaata ja mintun makuista candy meltsiä). Kaada sulatettu kuorrute esim kahvikuppiin, jotta saat popsit dipattua helposti. Kasta popsi sulatettuun suklaaseen niin, että koko pallo peittyy. Koputtele varovasti tikkua kipon reunaan, jotta saat ylimääräiset kuorrutteet valumaan pois. Koristele samantien, koska erityisesti candy meltsit jähmettyjät nopeasti. Laita kylmään kovettumaan.

Tikut voi laittaa pystyyn styroxpalaan tai lasiin voi laittaa esim. sokeria, jotta saat tikut pysymään pystyssä siinä. Me päällystimme styroxin foliolla, jotta sekin sopi juhlien teemaväreihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti