sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Halloween muffinssit


Pääsin taas leipomaan päiväkodin Halloween discoa varten ja päädyin tekemään samoja hämähäkkimuffinsseja kuin viime vuonna, koska ne menivät kaupaksi niin vauhdilla. Tein vain pienen muutoksen niiden ulkonäköön ja tässä tämän vuoden versiot.

Daimmuffinssit saivat kuorrutteen suklaakermasta. Daimmuffinssit on tehty Kinuskikissan Daim-suklaamuffinssit ohjeella ja alkuperäinen ohje löytyy täältä. Nämä muffinssit keräävät aina kehuja suklaisen sisuksensa ansiosta.

Daim-suklaa muffinssit (15-18 keskikokoista muffinssia)

1 levy Marabou Daim maitosuklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa

Kuorrute:
2,5 dl vispikermaa
100 g maitosuklaata

Koristeeksi:
Suklaa strösseleitä
Mustaa Snörelakua tai Halvan lakumattoja (1 lakumatto riittää noin 9 muffinssin koristeluun)
Marianne suklaarakeita
Musta elintarvikekynä tai mustaa pastaväriä

Leikkaa suklaapalat kolmeen osaan (tämän olen tehnyt eri tavalla, Kinuskikissan ohjeessa laitetaan yksi pala per muffinssi, itse haluan suklaayllätyksiä olevan enemmän). Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan kerman kanssa. 

Laita taikinaa vuokien pohjalle, lisää suklaapalat ja lisää vielä vähän taikinaa, jotta vuoat ovat noin 3/4 täynnä. Jos et kuorruta muffinsseja niin voit laittaa vähän enemmän taikinaa, jotta muffinssit kohoavat kauniisti yli reunojen. Tällä kerralla halusin muffinsseista mahdollisimman tasaisia, jotta saisin hyvän "pohjan" hämähäkeille.



Käytän aina muffinssipeltejä, jotta saan muffinssit kohoamaan kauniisti. Paista 225 asteessa noin 12-15 min. Anna muffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.


Koristelu: Vatkaa vispikerma vaahdoksi, mutta jätä se hieman tavallista löysemmäksi, koska suklaa jähmettää sen. Sulata suklaa (käytä haluamaasi suklaata, maitosuklaa on omaan makuuni). Sekoita sulatettu suklaa kerman sekaan ja pursota samantien, koska kuorrute jähmettyy nopeasti. Ei haittaa vaikka pursotuksen jälki ei olisi täysin tasaisin, kuten alla olevasta kuvasta näkyy, strösselit kyllä häivyttävät sen. Ripottele suklaaströsseleitä kerman päälle, jotta saat aikaiseksi haluamasi tuloksen. Itse laitoin reilusti strösseleitä ja 35kpl koristeluun menikin lähes koko 120g purkki.

Laita Marianne suklaarakeet silmiksi ja piirrä elintarvikekynällä tai mustalla pastavärillä mustat pisteet silmiin. Laita lakupalat jaloiksi ja halloween juhlan herkut ovat valmiit.

En löytänyt kaupasta mustaa Snörelakua, joka olisi ollut helpoin vaihtoehto jalkoja varten. Halvan lakumatoista sai kuitenkin hyvät jalat, vaikka lakumaton leikkaamiseen meni oma aikansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti