perjantai 18. marraskuuta 2016

6 suklaan isänpäiväkakku


Ystäväni esitti minulle haasteen: "Saisiko suklaaunelmakakkuun lisättyä vielä cappucinon makua, mutta niin ettei luovuta muista suklaista?" Rakastan haasteita, joten siitä lähti pähkäileminen. Yritin kiertää kaikki mahdolliset kaupat, jotta olisin löytänyt cappucinosuklaata, mutta tuloksetta. Päädyin käyttämään Cloettan Lattesuklaata, jotta kahvin ystävät saisivat toivomaansa lisämakua.

Kakun sisältää löytyy geisha- ja valkosuklaatäytteet, päällä on Latte suklaaganache ja samainen Latteganache on myös vaahdotettuna pursotuksissa. En halunnut kakkuun liian voimakasta kahvinmakua, joten kakun sivuilla on vaaahdotettua maitosuklaaganachea.

Tämä kuva kertoo, että tästä kakusta ei suklaata puutu. Valitettavasti olin jo tehnyt pohjan, ennen kuin tajusin ottaa kuvaa suklaista, joten pohjassa käytetty tummasuklaa puuttuu kuvasta. Tässä yhdessä kakussa on 6 erilaista suklaata - aikamoinen suklaaholistin unelma!


Kakunkoristeet on poikkeuksellisesti tehty marsipaanista, koska toinen sankareista pitää enemmän marsipaanin mausta. Koristeet valittiin isänpäivään sopiviksi.


Ihanan suklaisen pohjan ohje on Suklaapossun "Mielettömän mehevä suklaakakkupohja", linkki alkuperäiseen ohjeeseen tässä.

6 suklaan unelmakakku (24 cm vuokaan)


Pohja:
187,50 g voita
75 g tummaa suklaata sulatettuna
2,25 dl rypsiöljyä
3 dl vettä
2,25 dl ranskankermaa
4 isoa munaa
2,25 dl sokeria
2,25 dl fariinisokeria
7 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2,25 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
0,75 tl suolaa
1,5 rkl vaniljasokeria

Täytteet:

200 g geishasuklaata
2,5 dl vispikermaa

200 g valkosuklaata
2,5 dl vispikermaa

Päälle maitosuklaaganache: (tee tuplamäärä, jos haluat tehdä pursotuksia)
130 g maitosuklaata (käytin Fazerin sinistä)
0,75 dl kuohukermaa

Latteganache:
300 g Cloette Latte crunchiatto -suklaata
2 dl kuohukermaa

Pohja: Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun 24cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.

Varo paistamasta liian kauan, jotta pohja ei suotta kuivu. pohja saa mieluummin jäädä vaikka hieman raa’aksi, kuin että se menee ylikypsän puolelle.

Täytteet: Vatkaa kermat hieman löysäksi vaahdoksi, sulata varovasti suklaat. Itse pilkon osan suklaista paloiksi, jotta täytteeseen jää herkkullisia sattumia. Sekoita suklaat kerman joukkoon. 

Latteganache: Sulata suklaa varovasti, lämmitä kermaa (älä kiehauta). Sekoita kerma ja suklaa, kaada kakun päälle hieman ganachea ja jätä loppuosa jäähtymään. Kun ganache on kunnolla jäähtynyt voit vatkata sen ja koristella kakun loppuun haluamallasi tavalla. 

Maitosuklaaganache: Tee kuten yllä on neuvottu latteganachen osalta. Levitä kakun reunoille tai pursota haluamallasi tavalla. Pursota lopuksi päälle reunapursotukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti