perjantai 4. marraskuuta 2016

Halloween pikkuleivät


Tein halloween juhliin pieniä pikkuleipiä. Muotit tilasin hyvissä ajoin ebaysta ja olin iloisesti yllättynyt miten helposti niillä sai tehtyä hauskoja herkkuja kahvipöytään.

Koristelin osan kekseistä sokerimassalla, mutta osan jätin koristelematta, koska muottien avulla kekseihin sai painettua kuvion, joka näkyi hyvin paiston jälkeenkin. 


Pikkuleipätaikinaksi käytin Mansikkamäen fantasiapikkuleipien ohjetta, linki ohjeeseen tässä. Mansikkamäen ohjeella onnistuu aina, joten käytän mielelläni sitä.

Fantasiapikkuleivät

2,5 dl sokeria
n. 150 g pehmennettyä voita

1 muna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vanilja-aromia (tai muuta haluamaasi aromia - voi myös jättää pois)
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola, lisää sen jälkeen ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 2h, mutta olen antanut olla yön ylikin. 

Kaulitse taikina noin 3-5 mm paksuiseksi ja ota muotilla haluamiasi kuvioita. Alla olevissa kuvissa näet eron miten muoteilla voi painaa kuvion pikkuleipiin tai jättää painamatta, jos haluaa koristella ne paiston jälkeen.





Paista pikkuleipiä 200 asteisessa uunissa noin 4-6 min, kunnes keksien reunat ovat vaalean kullanruskeat. Vahdi tarkasti - keksi ottavat värin todella nopeasti! Anna pikkuleipien jäähtyä ja koristele ne haluamallasi tavalla.

Tässä esimerkki miten 3-vuotiaamme halusi koristella keksejä, hän vain laittoi nomparelleja keksien päälle ennen paistoa ja tässä lopputulos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti