lauantai 5. marraskuuta 2016

Sokeripitsillä koristellut pikkuleivät


Halusin kokeilla pikkuleipien koristelua sokeripitsillä ja rakastuin. Vaikka tämä koristelutapa onkin aikamoista näpertämistä, niin mielestäni se on todellakin sen arvoista. Näistä tuli heti häät mieleen ja olisinkin mielelläni antanut vieraillemme kiitoslahjoiksi tällaisia, jos olisin osannut tehdä niitä muutama vuosi sitten.


Tein pikkuleivät Mansikkamäen ohjeella, linkki alkuperäiseen ohjeeseen tässä.

Annoin pikkuleipien jäähtyä kunnolla ja sen jälkeen päällystin ne sokerimassalla. Tein sokeripitsiä ja leikkasin siitä sopivia paloja ja liimasin ne elintarvikeliimalla sokerimassan päälle. Teen myöhemmin erillisen postauksen sokeripitsin tekemisestä.

Fantasiapikkuleivät

2,5 dl sokeria
n. 150 g pehmennettyä voita

1 muna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vanilja-aromia (tai muuta haluamaasi aromia - voi myös jättää pois)
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola, lisää sen jälkeen ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 2h, mutta olen antanut olla yön ylikin. 

Kaulitse taikina noin 3-5 mm paksuiseksi ja ota muotilla haluamiasi kuvioita. 

Paista pikkuleipiä 200 asteisessa uunissa noin 4-6 min, kunnes keksien reunat ovat vaalean kullanruskeat. Vahdi tarkasti - keksi ottavat värin todella nopeasti!

Anna pikkuleipien jäähtyä ja koristele ne haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti