maanantai 5. joulukuuta 2016

Kermakakku päärynämoussella


Halusin tehdä jotain herkullista kahvipöytään, joten tein pikaisen kermakakun. Täytteenä tässä noin 18 hengen kakussa on päärynämousse, jota halusin päästä kokeilemaan. Ohjeen löysin Open Café blogista, linkki alkuperäiseen ohjeeseen tässä.

Päärynämousse (2 reilua täyteväliä 24cm kakkuun)

2,5 dl Flora Vispiä
200 g ranskankermaa
2 dl sokeria (lisää maun mukaan!)
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl Bonnen päärynäsosetta
1/2 prk säilykepäärynää
6 liivatelehteä
1,5 rkl vettä

Kakun väliin lisäksi

2 dl Bonnen päärynäsosetta
1/2 prk säilykepäärynää

Päälle
2,5 dl Flora Vispiä
2,5 dl Flora Kuohua
125 g maitorahkaa
tomusokeria/sokeria maun mukaan

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-7 minuutin ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään ranskankerma, sokerit, päärynäsose ja pilkotut säilykepäärynän palat. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kiehauta vesi ja ota pois liedeltä, sulata liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa sen jälkeen täytteeseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten Sekoita lopuksi kermavaahto varovasti täytteeseen. Anna jähmettyä hetki (noin 15-30min) jääkaapissa ennen kakun täyttämistä, jotta täyte hieman kiinteytyy.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja ja laita täyteväliin ensin päärynäsosetta ja pieniksi pilkottuja päärynäpaloja. Tämän jälkeen laita puolen moussesta ja toista sama toiselle täytevälille. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mieluiten yön yli, jotta maut tasaavat.

Vatkaa kermat vaahdoksi, lisää maitorahka ja maun mukaan tomusokeria tai tomusokeria. Yllä oleva määrä riittää reiluun kermakerrokseen ja pursotuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti