tiistai 31. tammikuuta 2017

Chocolate chip cookies - Suklaahippukeksit


Tässä on herkullisimmat pikkuleivät, joita olen koskaan maistanut. Nämä herkkupalat vievät kielen mennessään! Lämmin kiitos Katrille reseptivinkistä, näitä on tullut jo tehtyä useamman kerran.

Suomenkielinen ohje ja loistavat vaihekuvat löytyy Wicked sweet kitchen -blogista, tässä linkki. Alkuperäinen englanninkielinen ohje on Sally´sBakingAddiction blogista, tässä linkki.

Chocolate chip cookies - Suklaahippukeksit

30 kpl noin 6cm leveitä keksejä

170 g voita (huoneenlämpöistä)
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna (huoneenlämpöinen)
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
250 g karkeasti rouhittua suklaata (käytin 200 g Fazerin maitosuklaata ja 50 g Pandan valkosuklaata)

Ota voi ja kananmuna hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Rouhi suklaa veitsellä noin 1cm paloiksi. Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys ja ruokasooda keskenään.

Vatkaa pehmeä voi, fariinisokeri ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min sähkövatkaimella). Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa pienellä teholla tasaiseksi taikinaksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.

Tee taikinasta pieniä palloja (noin 28 g/kpl) ja laita ne pellille, jätä muutama sentti väliä, jotta pikkuleivät eivät paistuessaan jää kiinni toisiinsa. ÄLÄ litistä palloja! Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat ovat saaneet hieman väriä. Älä paista keksejä liian kauan, ne saavat olla pehmeitä, kun otat ne uunista. Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sen jälkeen pikkuleivät ritilän päälle jäähtymään.

Pikkuleivät säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa noin viikon, vaikka tästä ei meidän perheessämme ole todisteita. Keksit ovat niin herkullisia, että ne häviävät heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti