keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Talvinen synttärikakku


Pääsin tekemään talvisen kakun 1-vuotis synttäreitä varten. Toiveena oli talvinen teema ja hempeät koristeet, joten päädyimme suloisiin pingviineihin, kukkiin ja lumihiutaleisiin. Kakkuun lisättiin vielä ennen tarjoilua kynttilä, jolle jätettiin tilaa. Kaikki koristeet ovat sokerimassaa.

15 hengen kakun täytteenä on mangomousse, johon löysin ihanan raikkaan ohjeen Suklaapossun blogista, linkki alkuperäiseen ohjeeseen tässä.

Mangomousse

5 dl Flora Kuohua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
3,5 dl Bonnen mangososetta
1 rkl vaniljasokeria
0,5-1,5 dl sokeria (lisää sokeria maun mukaan)
7 Meiran liivatelehteä
3,5-4,5 rkl sitruunavettä (esim 2/3 sitruunamehua ja loput vettä)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, maitorahka ja mangosose. Lisää vaniljasokeri ja tavallista sokeria maun mukaan. Pyrin itse lisäämään mahdollisimman vähän sokeria, jotta täytteet pysyvät raikkaina, koska sokerimassa lisää aina kakun makeutta.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 7 minuutin ajaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kiehauta sitruunavesi ja lisää liivatelehdet joukkoon niin että liivatelehdet sulavat kokonaan nesteeseen. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ja vatkaa sen jälkeen se ohuena nauhana täytteen sekaan.

Jos täyte on kovin löysää, anna sen jähmettyä jääkaapissa noin 30min ennen kakun täyttämistä. Täytä kakku käyttäen irtopohjallisen kakkuvuoan reunaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti